عباس شریفی تهرانی

عباس شریفی تهرانی

متخصص بیماری‌شناسی گیاهی

آغاز: 20 دی 1316 پرواز: 29 فروردین 1403
تعداد بازدید
285
نویسنده
میثم عرب

زندگی نامه

عباس شریفی تهرانی، استاد برجسته دانشگاه تهران و متخصص بیماری‌شناسی گیاهی، در ۲۰ دی‌ماه ۱۳۱۶ در تهران متولد شد. او تحصیلات خود را در دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران آغاز کرد و در سال ۱۳ ۴۱ مدرک فوق‌لیسانس خود را دریافت کرد. سپس برای ادامه تحصیل به فرانسه رفت و در سال ۱۳۴۹ دکتری تخصصی بیماری‌شناسی گیاهی...

عباس شریفی تهرانی، استاد برجسته دانشگاه تهران و متخصص بیماری‌شناسی گیاهی، در ۲۰ دی‌ماه ۱۳۱۶ در تهران متولد شد. او تحصیلات خود را در دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران آغاز کرد و در سال ۱۳ ۴۱ مدرک فوق‌لیسانس خود را دریافت کرد. سپس برای ادامه تحصیل به فرانسه رفت و در سال ۱۳۴۹ دکتری تخصصی بیماری‌شناسی گیاهی را از دانشگاه پاریس کسب کرد.

از سال ۱۳۵۰ به عنوان استادیار در گروه گیاه‌پزشکی دانشگاه تهران مشغول به کار شد و به تدریج به مرتبه استادی ارتقا یافت. شریفی تهرانی بیش از ۲۲۰ مقاله علمی منتشر کرد و در زمینه مدیریت بیماری‌های گیاهی، کنترل شیمیایی و بیولوژیک فعالیت‌های چشمگیری داشت. او به عنوان بنیان‌گذار کنترل بیولوژیک بیماری‌های گیاهی در دانشگاه‌های ایران شناخته می‌شود.

وی در سمت‌های اجرایی متعددی از جمله ریاست دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران و معاونت پژوهشی دانشگاه تهران فعالیت داشت و در انجمن‌های علمی ملی و بین‌المللی عضویت داشت. شریفی تهرانی به خاطر دستاوردهای علمی خود جوایز و تقدیرنامه‌های متعددی دریافت کرد، از جمله عنوان "استاد نمونه کشور" و "چهره ماندگار کشور".

او تأثیر عمیقی بر روی دانشجویان و پژوهشگران جوان گذاشت و بر اهمیت علم و آموزش در توسعه پایدار تأکید داشت. عباس شریفی تهرانی به عنوان یک دانشمند و مدیر علمی مورد احترام، تأثیرات قابل توجهی بر روی علم بیماری‌شناسی گیاهی و توسعه علمی در ایران گذاشت و میراث او همچنان الهام‌بخش نسل‌های آینده است.
روحش شاد و یادش گرامی باد

منابع:
https://fa.wikipedia.org
https://www.iranketab.ir/
https://ut.ac.ir/
مشاهده بیشتر

گالری

دل نوشته ها

اگر عباس را می شناختید، دلنوشته ای بنویسید.
danger_icon.png توجه فرمایید که نظر شما به عنوان مهمان ثبت خواهد شد. در صورت تمایل به نمایش نام خود وارد شوید.

اشتراک گذاری

شما می توانید این کدنگاره QR را دانلود کرده و بر روی سنگ مزار یا وسایل اهدایی مانند آبسردکن و ... مربوط به این عزیز چاپ کنید. با اسکن این کد توسط تلفن همراه، صفحه یادبود ایجاد شده نمایش داده می شود.