حسن امداد شیرازی

حسن امداد شیرازی

فرزند: علی اکبر آغاز: اول فروردین 1302 پرواز: 29 آذر 1389
تعداد بازدید
2246
نویسنده
میثم عرب

زندگی نامه

وی متولد (1302هـ.ش. و متوفی به 1389هـ.ش.) فرزند مرحوم علی­ اکبر می ­باشد. پدرش از تاجرزادگان شیراز بود که در جوانی برای تحصیل علوم دینی به نجف اشرف رفت و بیست سال در آن شهر تحصیل علم و دانش نمود و در نهضت مشروطه به تهران رفت و به جمع احرار و آزادی­خواهان وارد شد. بعدها به شیراز بازگشت و سه جلد کتاب ...

وی متولد (1302هـ.ش. و متوفی به 1389هـ.ش.) فرزند مرحوم علی­ اکبر می ­باشد. پدرش از تاجرزادگان شیراز بود که در جوانی برای تحصیل علوم دینی به نجف اشرف رفت و بیست سال در آن شهر تحصیل علم و دانش نمود و در نهضت مشروطه به تهران رفت و به جمع احرار و آزادی­خواهان وارد شد. بعدها به شیراز بازگشت و سه جلد کتاب کتاب عربی و فارسی به نام­های طریق زندگی؛ عواقب؛ و مشکوه ­الهدی را تألیف نمود. حسن امداد فرزند ارشد مرحوم علی­ اکبر می­باشد.

امداد دوره­ ی تحصیلات ابتدایی را در دبستان باقری و متوسطه را در دبیرستان شاهپور و دانشسرای مقدماتی شیراز گذراند و در 1320هـ.ش. از دانشسرای مقدماتی فارغ­ التحصیل شد. در شهریور همان سال از سوی فرهنگ فارس مامور تاسیس یک باب دبستان در سعادت­ آباد کمین شد و در 1321هـ.ش. به عنوان نماینده­ ی فرهنگ ارسنجان مشغول انجام وظیفه شد. سپس یک سال در آباده رئیس دبیرستان سعدی بود و بعد به شیراز منتقل گشت و به کار دبیری و تدریس در دبیرستان­های شیراز پرداخت. در سال 1329هـ.ش لیسانسه ی تاریخ و جغرافی از دانشکده­ ی ادبیات و دانشسرای عالی تهران شد. یک سال در فسا معاون فرهنگ و رئیس دبیرستان روزبهان بود و مجددا به شیراز انتقال یافت، و سه سال به معاونت هنرستان و دبیرستان محمدرضاشاه شیراز اشتغال داشت، و در 1340هـ.ش. رئیس دانشسرای عشایری فارس شد (رکن­ زاده، 4/6-915).

وی در جراید شیراز و تهران مقالاتی نوشته است. وی هم­چنین صاحب تألیفات ارزنده ­ای درباره­ ی شیراز و فارس می­باشد از جمله؛ شیراز در گذشته و حال؛ و فارس در عصر قاجار.

رکن­ زاده از قول صاحب کتاب شهر شیراز در ترجمه­ ی احوال حسن امداد می­نویسد: «دبیر دبیرستان­های شیراز و از لیسانسه ­های فاضل شیراز است که دارای چند تألیف است و تاکنون دو جلد از آن چاپ شده است، آقای امداد دارای ذوق و طبع روانی است و گاه­گاهی اشعاری می­سراید» (رکن ­زاده، 1/320).

روحش شاد و یادش گرامی باد.

منبع: تذکره مزارات خاک مصلی در شیراز
مشاهده بیشتر

آرامستان

گالری

دل نوشته ها

اگر حسن را می شناختید، دلنوشته ای بنویسید.
danger_icon.png توجه فرمایید که نظر شما به عنوان مهمان ثبت خواهد شد. در صورت تمایل به نمایش نام خود وارد شوید.

اشتراک گذاری

شما می توانید این کدنگاره QR را دانلود کرده و بر روی سنگ مزار یا وسایل اهدایی مانند آبسردکن و ... مربوط به این عزیز چاپ کنید. با اسکن این کد توسط تلفن همراه، صفحه یادبود ایجاد شده نمایش داده می شود.